annavanrijn.nl

Drama, Dans, Muziek en Studio1punt46

Drama is geen drama. 

Op het Anna is drama heel gewoon een vak. Een keer per week kom je met je klas bij elkaar om samen spellen te doen en toneelstukjes te maken om aan elkaar te laten zien. Drama is ook nuttig als je helemaal geen acteur wilt worden want het is superhandig om wat zelfvertrouwen op te bouwen met elkaar. Maar vooral om plezier te hebben en je klasgenoten op een andere manier beter te leren kennen. We zitten altijd in een halve kring voor de presentaties en er wordt veel gelachen maar uitlachen is ten strengste verboden! Je maakt ook kennis met filmmaken en we doen vanaf klas 3 mee met het Junior Kalveren Filmfestival. Daar leer je op professionele wijze een film te maken. Tijdens het Gala in Utrecht is er dan een echt rode lopermoment.  Ook maken we elk jaar een muzikale theatervoorstelling met Studio1punt46 die we opvoeren in onze eigen theaterzaal. Kom tijdens het open huis maar eens kijken voor een indruk. 

Dans

Iedereen kan dansen! Dit is precies waar het bij de dansles op het Anna van Rijn College omdraait. Op je eigen niveau dansen, choreografieën maken en presenteren. Van een vette sprong in de lucht tot slidings over de grond. Van vette moves van vroeger tot nu! Voor de fanatieke dansers is er ook de speciale dansklas, tijdens schooltijd krijg je een uur extra dans per week en ga je werken aan je techniek en uitstraling. Je doet mee aan wedstrijden en treedt op namens de school. Kun jij je een wereld voorstellen zonder muziek?

Muziek

In de muziekles leer je een beetje keyboard spelen en drummen. Ook kan je gitaar leren spelen als je dat leuk vindt.
In de digitale methode Beats and Bits kun je alles vinden over o.a.:

  • Muziektheorie
  • On stage (een muziekinstrument bespelen, producer worden, singer- songwriter worden enz.)
  • Muziekbeats maken met een sequencer.

Je kan een digitaal kijkje nemen in de methode als je dat wilt. Aan het eind van de proefles heb je een eigen beat gemaakt die je kunt downloaden en opslaan als mp3.

Junior kalveren gala

www.annavanrijn.nl
030 604 09 00
info@annavanrijn.nl